Animatiefilms met karakter
  • Begrijpelijk verhaal
  • Laagdrempelig
  • Vermakelijk

Een explainer video laten maken? Bekijk voorbeelden

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan, maar steeds meer websites maken handig gebruik van een explainer video. En geef ze eens ongelijk: video is nog altijd het meest en liefst bekeken type content. Vooral online. Want een video is vermakelijk, kijkt veelal makkelijk weg en is per definitie geschikt om complexe boodschappen behapbaar te maken.

Onderstaand gratis tien gouden tips bij het maken van een explainer video!

Wat is een explainer video precies?

Niets anders dan een korte geanimeerde video die zich richt op het uitleggen van een bedrijfsidee op een eenvoudige, boeiende en meeslepende manier.

En wanneer gebruik maak je handig gebruik van een explainer video?

Soms is een snel en vermakelijke video genoeg om een bezoeker op jouw website te overtuigen van jouw producten en diensten. En zelfs als je geen hip product of dienst hebt kun je met de inzet van een explainer video toch bijzonder ‘cool’ overkomen. Daarnaast kun je met een explanimation (variant van de explainer video) ingaan over hoe jouw je product of dienst optimaal kunt laten functioneren.

De beste explainer video maak je met de volgende handige tips:

De 10 gouden explainer video tips!

Als geen ander weten we dat je niets aan dit artikel hebt zonder dat wij wat interessante kennis weggeven. Daarom onderstaand 10 gouden tips bij het maken van een doelgerichte explainer video.

1. Houd het kort. Een video met een duur van 30 tot max. 90 seconden is lang genoeg.

2. Creëer een verhaal. Neem je kijker als het ware mee in een reis van probleem naar oplossing.

3. Wees uniek. Verkondig een onderscheidende boodschap en waak alsjeblieft voor clichés.

4. Houd het simpel en toch ook wat dom. Ja dom inderdaad. Niemand (bijna) houdt van zware materie. Verpak je boodschap daarom luchtig.

5. Humor. Wees niet droog van stof en laat bij voorkeur iets grappig in de video terugkomen.

6. Maak geen gebruik van onnodige ellenlange zinnen. Breek ze dan in meerdere delen op.

7. Kies voor een passende en vooral professionele voice-over. Dit komt stukken krachtiger over dan als je de tekst zelf inspreekt.

8. Animatie. Cartoons kijken altijd weg en geeft de mogelijkheden om iets in beeld in te brengen wat in real-life onmogelijk is.

9. Geef je video een relevant zoekwoord mee als benaming. Zo rank je hoger in o.a. YouTube en bereik in potentie een grotere doelgroep.

10. CTA. Stimuleer je doelgroep (kijkers) naar een gewenste actie. Denk het bezoeken van je website of specifieke webpagina.

Oke, we geven nog één BONUS-tip weg, check en lees verder:

En de (beste) BONUS-tip

Review, review en review. De beste bekende explainer video’s zijn in de treure herzien. Elementen wijzigen, voice-over teksten aanpassen, try-outs en ga zo maar door. Bij iedere wijziging zul je zien dat de video steeds kwalitatiever, duidelijker en inhoudelijker in elkaar steekt. En het is slim om de video al in een vroeg stadium door een select aantal leden of klanten te laten bekijken. Vraag vervolgens om een kritische blik en oprechte mening. Die informatie is goud waard.

Beste voorbeelden van explainer video’s

Bekijk onderstaand een aantal creatieve video’s, gemaakt door niemand anders dan het team van Little Sheep Animatiestudio.

Te gekke explainer video's

Hulp nodig bij het maken van een explainer video?

Maak gebruik van een professioneel animatie team. We nemen je animatie-ideeën graag te grazen. Daag ons uit en laat je verrassen met een enthousiaste animatievideo. Kom over de dam en vraag gerust vrijblijvend naar een prijsje voor jouw animatie.

Wil jij je boodschap verduidelijken aan de hand van een unieke en creatieve animatievideo? Kom in contact en daag ons uit. Geef je animatie-ideeën aan ons door ;). Kom gerust langs in Amsterdam, Groningen of Eindhoven.

Een uitleganimatie met karakter?

Dat kan! Als specialist in uitleganimaties helpt Little Sheep je boodschap laagdrempelig, aantrekkelijk en overtuigend te maken. Zodat jouw doelgroep jou begrijpt.

Portfolio All-in Tarieven