Animatiefilms met karakter
  • Begrijpelijk verhaal
  • Laagdrempelig
  • Aantrekkelijk

Heldere explanimation video laten maken

Wat is precies een explanimation? Zodra woorden te kort schieten bij het overbrengen van een boodschap of proces biedt een explanimation uitkomst. Met een korte animatievideo van een minuut kun je een ingewikkelde boodschap op een heldere en geanimeerde wijze toelichten.

Hoe je een duidelijke explanimation creëert?

Het begint, zoals met alles, met een gedachte. Wat is exact de boodschap, wat dient er verduidelijkt te worden en hoe kan er maximaal van de animatie-mogelijkheden wroden geprofiteerd. In het laatste zit namelijk juist ook de kracht van animatie. Je kunt met behulp van animatie bepaalde zaken en dingen in beeld brengen, die voor het menselijk oog misschien niet eens waarneembaar zijn. De ideeën hoe je iets wil animeren staat dan ook centraal. En dat vereist creativiteit, inzicht en een gezonde dosis inspiratie.

Proces van een te maken explanimation

Onderstaand een globale samenvatting aan de hand van een viertal stappen hoe de werkwijze eruit ziet bij het maken van een heldere en duidelijke explanimation video.

1. We starten altijd met een analyse van de inhoud van de boodschap. Dat is stap één. We nemen eeerst graag je inhoud/briefing letterlijk te grazen.
2. Zodra wij zelf de inhoud scherp voor de bril hebben rolt vervolgens een concept/script met kernideeën over in hoe we de complexe boodschap effectief aan je doelgroep kunnen overbrengen.
3. Daarnaast nodigen we je vervolgens van harte uit voor een bespreking om de animatie-ideeën naar een hoger niveau toe te tillen
4. De animatie wordt gemaakt en opgeleverd. En uiteraard is er voldoende ruimte om de animatievideo te ‘tweaken’ voor optimaal resultaat.

Recente animatievideo’s bekijken? Check portfolio

Waarvoor gebruik je een explanimation video?

De mogelijkheden voor een explainer animatie zijn natuurlijk onbeperkt, maar om je een idee te geven waarvoor wij vaak explainer animaties maken geven we je een aantal voorbeelden:

  • Het uitleggen van een product, dienst of concept
  • Het uitleggen van een proces of werkwijze
  • Verfrissende presentatie van beleid, project of jaarverslag
  • Helder maken van een ingewikkelde boodschap

Naast deze voorbeelden zijn er nog vele mogelijkheden. Heb je zelf een ander idee? Bespreek de mogelijkheden met ons en onze creatieve specialisten komen met een voorstel.

Wanneer een explanimation laten maken?

Beeld en geluid spelen nog altijd het beste in op de verbeelding. En een animatie kijkt altijd lekker weg. Explanimation video’s zijn met name populair voor promotiedoeleinden en geschikt voor het in kaart in brengen van complexe processen, jaarverslagen en systemen. Daarnaast zie dit soort video’s ook veelal terug ter versterking van ingewikkelde instructies en theorieën.

Wil jij je boodschap verduidelijken aan de hand van een unieke en creatieve animatievideo? Kom in contact en daag ons uit. Geef je animatie-ideeën aan ons door 😉

Een uitleganimatie met karakter?

Dat kan! Als specialist in uitleganimaties helpt Little Sheep je boodschap laagdrempelig, aantrekkelijk en overtuigend te maken. Zodat jouw doelgroep jou begrijpt.

Portfolio All-in Tarieven