Uitleganimatie laten maken

Verkoop je ijs, fietsen of misschien broodjes? Waarschijnlijk niet.
Nee, waarschijnlijk lever je producten of diensten die minder voor zich spreken. Waarbij mensen niet direct een beeld hebben. Zelfs je doelgroep niet. Kortom: je bedrijf heeft een complexe boodschap. Een boodschap die je simpel moet maken, wil je geen klanten mislopen. Hoe je dat doet? Simpel: met een uitleganimatie.

.w

3D-animatie-animatiebedrijf

Wat is een uitleganimatie?

Een uitleganimatie of explanimation (combi explaining en animation) is een video waarin iets kort maar krachtig wordt uitgelegd. Anders dan een ‘opgenomen’ video, maakt een animatie gebruik van digitaal geproduceerde beelden. Digitale tekeningen die op maat worden gemaakt. Voordeel hiervan is de controle die je hebt over de kwaliteit van de productie. Door de tekeningen (frames) achter elkaar te zetten, ontstaat de animatie. Een goede voice-over, de juiste soundbites en professionele montage doen de rest.


Waarom animaties effectief zijn

Om een complexe boodschap simpel te maken, heb je meer nodig dan alleen woorden. Je hebt ook beeld en geluid nodig. Dat zit zo: Beeld, geluid en tekst versterken elkaar. Daardoor is een animatie veel eenvoudiger te verwerken door ons brein dan alleen tekst, of alleen beeld of geluid. Een uitleganimatie vraagt om minder interpretatievermogen en is daardoor gemakkelijker te begrijpen. Ook zijn emoties en nuances beter over te brengen. En daarmee je boodschap.

 

Een uitleganimatie is multi-inzetbaar:

  • Website
  • Social media
  • Campagnes
  • Presentaties

Waarvoor gebruik je een uitleganimatie?

  • Het uitleggen van een product, dienst of concept
  • Het uitleggen van een proces of werkwijze
  • Verfrissende presentatie van beleid, project of jaarverslag
  • Helder maken van een ingewikkelde boodschap

.w

peter-little-sheep

Een uitleganimatie met karakter?

Dat kan! Als specialist in uitleganimaties helpt Little Sheep je boodschap laagdrempelig, aantrekkelijk en overtuigend te maken. Zodat jouw doelgroep jou begrijpt. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!