Animatiefilms met karakter
 • Kort maar krachtig uitleggen
 • Sterke voice-over
 • Uniek & knettergaaf!

Uitleganimatie laten maken voor jouw bedrijf

Verkoop jij geen simpele producten, zoals ijsjes, fietsen of broodjes? Is het lastig voor mensen om direct een beeld te hebben bij jouw product of dienst? Is het zelfs voor je doelgroep lastig om jouw boodschap te begrijpen?

Hoe creëer je een simpele boodschap, zodat je meer klanten binnenhaalt? Simpel. Dit doe je met een uitleganimatie van Little Sheep Animatie Studio! Samen maken wij jouw boodschap simpel en duidelijk. We gaan graag met je om tafel om jouw boodschap in kaart te brengen, wij maken een helder aanbod voor je.

Uitleganimatie laten maken: hoe werkt het?

Een explainer animatie of uitleganimatie is een video waarin er kort maar krachtig iets wordt uitgelegd. Anders dan een ‘opgenomen’ video, maakt een animatie gebruik van digitaal geproduceerde beelden. Digitale tekeningen die op maat worden gemaakt. Voordeel hiervan is de controle die je hebt over de kwaliteit van de productie.

Een uitleganimatie van Little Sheep Animaties bestaat uit een aantal elementen: een goede voice-over, professionele montage, een flinke dosis creativiteit en onze passie voor animaties maken.

Waarom een uitleganimatie laten maken?

Om jouw complexe boodschap simpel te maken, zijn woorden vaak niet genoeg. Om een boodschap simpel en begrijpelijk te maken werkt een combinatie van beeld en geluid fantastisch.

Dit komt, doordat beeld en geluid elkaar versterken. Daarom is een uitleganimatie sneller te verwerken door ons brein dan alleen tekst, of alleen of geluid. 10% wordt onthouden van tekst, 20% van geluid en maar liefst 90% bij een combinatie van beeld en geluid.  Een explainer animatie zorgt ervoor dat je brein hoeft te interpreteren. Daarnaast kan je in een uitleganimatie gemakkelijker emoties en nuances overbrengen door beeld en geluid. Hierdoor wordt je boodschap beter begrepen door jouw publiek.

Waarvoor kan je uitleganimatie gebruiken?

De mogelijkheden voor een uitleganimatie zijn erg groot. Om je een idee te geven waarvoor wij vaak uitleganimaties maken geven we je een aantal voorbeelden:

 • Het uitleggen van een product, dienst of concept
 • Het uitleggen van een proces of werkwijze
 • Verfrissende presentatie van beleid, project of jaarverslag
 • Helder maken van een ingewikkelde boodschap

Een uitleganimatie is multi-inzetbaar:

 • Website
 • Social media
 • Campagnes
 • Presentaties

Naast deze voorbeelden zijn er nog vele mogelijkheden. Heb je zelf een ander idee? Bespreek de mogelijkheden en onze creatieve “sheeps” komen met een voorstel.

Wil jij ook een uitleganimatie?

Wil jij ook een duidelijke boodschap geven aan jouw klanten? Dat kan! Als specialist in uitleganimaties helpt Little Sheep je boodschap laagdrempelig, aantrekkelijk en overtuigend te maken. Zodat jouw doelgroep je begrijpt. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en wij bespreken samen de juiste aanpak.

Creatieve animatie laten maken?

Dat kan! Als specialist in uitleganimaties helpt Little Sheep je boodschap laagdrempelig, aantrekkelijk en overtuigend te maken. Zodat jouw doelgroep jou begrijpt.

Portfolio bekijken Prijsje aanvragen